foto MČ Tabor 2021
04. julij 2021 - 13. julij 2021 ? 150€ 17. junij 2021

Letošnji MČ tabor bo letos potekal v bližini Dvora pri Žužemberku, natančneje pri vasi Podgozd. 

 

Vabilo z vsemi informacijami lahko najdete na naši spletni strani: https://rodsivegavolka.si/

 

Na taboru se bomo kopali, preživljali čas v naravi, nadgrajevali svoja taborniška znanja, se igrali in prepevali. 

 

Imeli bomo tudi gozdne šole, zabavne delavnice, kjer bodo otroci pridobili nova znanja. Otroci naj si preberejo opise in se odločijo na katero gozdno šolo bi se radi vpisali (na prijavnici morate izbrati tri, saj se lahko zgodi, da bo na nekaterih gozdnih šolah preveč  prijavljenih, na drugih pa premalo).

 

GOZDNE ŠOLE

 

OGNJI: Že znaš postaviti dober ogenj? Kaj pa lep in uporaben? Pa takega, ki ga vodniki postavijo ob posebnih priložnostih? Po taboru boš, če prideš na gozdno šolo ognji!

 

PEVEC: Ti gre na živce, da ne znaš besedila tabornih pesmi? Si vedno želel znati tisto pesem, ki jo znajo vsi vodniki? Gozdna šola pevec je prava zate, pridruži se nam!

 

VOZLI IN VEZAVE: Verjetno znaš zavezati vezalke, kaj pa narediti prijateljski vozel? In kako zvezati palice v trinožnik? To in še več te čaka na gozdni šoli vozli in vezave!

 

PRVA POMOČ: Ali veš kako ukrepati ob nesreči? Kaj narediti, če te piči čebela in kaj, če nekdo pade v nezavest? Bodi pripravljen, pridi na gozdno šolo prva pomoč!

 

UPORABA ORODJA: Si vedno želiš uporabljati nož? Veš, kako pravilno nositi sekiro? Rad žagaš drva? Vse to bomo počeli na gozdni šoli uporaba orodja!

 

ŽIVALI IN UPORABNE RASTLINE: Katere vsakdanje rastline lahko poješ? Lahko samo iz travniških rastlin narediš DOBER čaj? Poznaš živali v svoji okolici in veš kakšne sledi puščajo? To je pravo mesto zate, pridi na gozdno šolo živali in užitne rastline!

 

SIGNALIZACIJA: Kako lahko komuniciramo na večje razdalje, da prisluškovalci sporočila ne razumejo ali ne vidijo? Pridi na gozdno šolo signalizacija!

 

organizator: Zala Kogej Domen Gvozdanović